Het Scheidingscafé op TV West

Vorige week donderdag 10 maart opende Het Scheidingscafé voor de tweede keer haar deuren. Thema van de avond was “mijn ouders gaan scheiden”.

Petra Slingenberg en Bert Ruitenbeek ontvingen circa 50 mensen die waren afgekomen op het scheidingscafé, waarbij in vergelijking tot de vorige keer, deze avond opvallend meer mannen waren gekomen. TV-West kwam filmen voor een item op internet en vroeg aan het begin van de avond netjes toestemming aan de aanwezigen. Vrijwilligers konden zich aanmelden voor een interview.

Er werd gesproken over de rol van ouders en grootouders in een scheidingsproces, waarbij dit keer het kind centraal stond. Bert Ruitenbeek vertelde over de “hand van vijf” waarbij de kernpunten communicatie, liefde, intimiteit, aandacht en huisvesting als rode draad in iedere relatie werden toegelicht. Petra Slingenberg sprak over het scheidingsproces, de verschillende petten die men op heeft als ex partner, als ouder of als familielid, waarbij steeds een andere dynamiek hoort ten opzichte van elkaar, de kinderen en de omgeving. Een boeiende avond vol vragen, een vader sprak over zijn twee zoons die hij al een half jaar niet meer had gezien, de oma’s (vorige keer ook aanwezig) die vertelden over hun ervaringen met een dochter in scheiding en een vader die door zijn zoon werd aangespoord om weer eens de deur uit te gaan om een vrouw te gaan zoeken. Ook juridische vragen over de rechten en plichten kwamen aan bod.

Daarnaast was er alle ruimte voor individuele vragen in de pauze en na afloop.

Het volgende Scheidingscafé “Scheiden met een goed gevoel”, is op woensdag 6 april van 18.30 – 21.00, wederom bij Boekhandel Paagman.

« terug