De Toga op een kiertje - denk als een GPS


Afgelopen week was ik op een congres van Hay House in Chicago. Hay House is een Amerikaanse uitgever die bij uitstek de verbinding wil maken tussen het hier en nu en de wereld daarom heen.

Mike Dooley

Mike Dooley was een van de sprekers. Hij zei: Als je iets wilt gaan doen denk dan het eindresultaat. Bedenk hoe het er uit gaat zien, net als bij een navigatie in de auto. Je zet je TomTom aan en drukt de eindbestemming in. Dan zet je je auto in de eerste versnelling en ga je rijden. Het maakt niet uit of je de snelle of kortste route neemt, een tussenstop maakt of een enorme omweg neemt. Uiteindelijk word je steeds weer teruggebracht naar het eindresultaat.
Zo is het ook met ons leven. Als je een Calling hebt dan moet je antwoorden. Soms kan dat het einde van een baan of een relatie betekenen. Wees daar dan reëel in en gooi niet alles daaraan gerelateerd meteen weg. Wat goed is moet je koesteren. Jij wil veranderen, jouw IK roept op tot verandering. Maar dat neemt niet weg dat er nog steeds verantwoordelijkheden of taken zijn af te maken. Wees mild voor jezelf en sta jezelf toe om stap voor stap te gaan. Maar blijf wel focussen op het eindresultaat, op dat beeld dat in je opkwam. En maak dan de brug tussen je EGO en je IK. Houd die verbinding vast en zorg ervoor dat je dagelijks even stil bent om zeker te weten dat je in die hogere verbinding blijft. Want dat is jouw pad. Je komt op je weg allemaal Teachers tegen, ook als je denkt ik maak alleen maar fout op fout. Achteraf is dat kennelijk nodig geweest om te komen waar je wilt zijn. Maar weet, het is totaal niet nodig om precies te weten hoe die weg voor jou gaat lopen of hoe je er komt. Vertrouw op je GPS en gooi de deur niet dicht.

You see it when you get there, you will believe it when you see it 
 

Mike Dooley is heel duidelijk over denken naar het eindresultaat, visualiseren wat je wilt bereiken. En dan kan ook een blij gevoel zijn. Als je bijvoorbeeld zou visualiseren dat je jezelf ziet staan juichen op een podium, schreeuwend Yes Yes met je armen in de lucht, bruisend van geluk en energie, als je dat gevoel oproept en als beeld voor je ziet, dan kan dat je eindresultaat zijn waar je vandaag naar toe gaat navigeren.

GPS navigation parallels all human creativity
 

end result + action = how to arive
 

Begin met het eind in je hoofd als startpunt. Dat klint tegenstrijdig maar is het niet. Alle jouw creatieve uitingen worden geweldig wanneer je zelf het plaatje bedenkt wat het moet worden. Je zit in je nieuwe auto, het IK weet waar jij bent, je hoeft het universum niet te vertellen waar je zit. Ga waar je nog nooit bent geweest, naar het einde en werk dan terug. Jij moet wel zelf eerst het einde verzinnen en daarna is er de universele hulp die je er heen zal leiden, meestal via de kortste en gelukkigste weg om er te komen. In je auto gaat je TomTom ook niet spreken zonder dat je eerst het adres (lees:eindresultaat) instelt. Daarna moet je natuurlijk wel gaan rijden!!! 

Het maakt niet uit hoe je er gaan komen, je hersenen zijn daar te klein voor, omdat vooraf helemaal te kunnen bedenken. Vertrouw gewoon op de guidance, direct zodra je je auto in de eerste versnelling zet.  Heb je een droom probeer dan gewoon het einde te visualiseren. Niemand weet hoe de route er naar toe gaat. Is er een obstakel dan is er altijd wel weer een route om heen. Maak een legal u-turn. Ga links of rechts en ga weer verder. Je geeft het over aan de Divine Power. In het EGO leven is het toch ook zo? Stel je moet naar een bestemming waar je nog nooit bent geweest, je rijdt er heen maar je weet pas in de laatste minuut als je aankomt dat alle handelingen en afslagen die je nam spot on waren. Vertrouw dus op je eigen GPS tijdens de route, ga niet zeggen, ik kom er nooit, het gaat nooit lukken enz. Juist niet. Zet jezelf in actie en volg het pad dat voor je ligt.

Volg mij

LinkedIn

Deel deze pagina op

« terug