Scheidingscafe op middelbare scholen

Op 28 januari 2011 hebben Petra Slingenberg (advocaat/mediator) en Bert Ruitenbeek (psycholoog/mediator) het eerste Scheidingscafé in Nederland opgezet.  Doel van het Scheidingscafé is gratis advies geven aan ouders, familieleden en andere betrokkenen over scheiden en relatieproblemen. Inmiddels is er veel contact met diverse instanties, waaronder stichting Sire en de jongeren van Villa Pinedo, over dit thema.

Het Scheidingscafé wil taboes doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken.

Ook op uw school zal dit onderwerp actueel zijn.

Het scheidingspercentage in Nederland is 42% (2011), jaarlijks gaan ca. 35.000 gehuwden en ca. 60.000 ongehuwd samenwonenden uit elkaar. Daar zijn ca. 70.000 kinderen jaarlijks bij betrokken!

Voor kinderen is het zaak om vooral te kijken naar;

  • hoe zijn andere kinderen hier mee om gegaan
  • wat kunnen ouders doen om een scheiding dragelijk te maken
  • hoe ga ik zelf een relatie aan en hoe ga ik ermee om als die relatie wordt      verbroken

Bij ouders spelen vooral praktische vragen rond scheiding en het ouderschapsplan.

Zowel de kinderen als hulpverleners wijzen op de communicatieproblemen van ouders die van groot effect zijn op de kinderen.

De rode draad van het Scheidingscafé is “scheiden met een goed gevoel”. Niemand wil zijn kind beschadigen. Gezien het hoge scheidingspercentage voelen wij ons geroepen kinderen te informeren over de wijze waarop je met een goed gevoel kunt scheiden.

Het Scheidingscafé is negen maal met succes gehouden bij boekhandel Paagman en ook in andere steden zijn Scheidingscafés opgericht.

Nu wil het Scheidingscafé naar scholen in Den Haag e.o. toekomen.

Voor een indruk van het Scheidingscafé kunt u het filmpje van een van de Scheidingscafés bekijken op YouTube,

http://www.youtube.com/watch?v=UvE5TKvibPE&feature=player_embedded#!

Op vrijdag 7 december, van 15.00 – 16.00 uur, geven wij nadere toelichting over het Scheidingscafé. U bent van harte welkom te kantore van Delissen Martens op de Sportlaan 40, Den Haag.

De toegang is gratis.

Graag horen wij of u daarbij aanwezig bent.

Heeft u interesse in een bijeenkomst op uw school voor leerlingen en/of voor ouders/belangstellende familieleden, neem dan contact op met Petra Slingenbert, slingenberg@delissenmartens.nl

 

Volg mij

LinkedIn

Deel deze pagina op

« terug