PRIMEUR “HET SCHEIDINGSCAFÉ”

Vanaf januari: het Scheidingscafé, informele bijeenkomsten georganiseerd door Petra Slingenberg-Beishuizen (advocaat en mediator) en Bert Ruitenbeek (psycholoog en mediator) met informatie over relatievraagstukken en echtscheiding. Bedoeld voor mensen die relatieproblemen hebben, gaan scheiden, al gescheiden zijn of geïnteresseerden die iemand kennen die met deze problematiek te maken heeft. Daarnaast is het Scheidingscafé ook bedoeld voor diegenen die niet willen scheiden en hun relatie juist willen behouden en zoeken naar de weg terug.

Deze bijeenkomsten vinden maandelijks plaats in samenwerking met boekhandel Paagman te Den Haag.

Het idee voor het Scheidingscafé is ontstaan vanuit de gedachte dat een groot deel van onze samenleving te maken heeft of krijgt met een scheiding. Op het onderwerp rust nog steeds een taboe, terwijl veel mensen en kinderen dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen van een echtscheiding. Doel is om het taboe te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken. Het café is een platform voor iedereen die te maken heeft met echtscheiding. Dit kan je eigen scheiding zijn, die van je ouders, van een goede vriendin of een collega. Petra Slingenberg en Bert Ruitenbeek bieden hun ervaringen aan en willen een handreiking doen aan iedereen die daarnaar op zoek is. Scheiden kan zonder strijd. Je kunt het goede uit een huwelijk behouden, een doorstart maken en leren van eerdere ervaringen. Soms is scheiden zelfs in het heetst van de strijd nog te voorkomen. Het  Scheidingscafé is een plek waar men met elkaar informatie en ervaringen kan uitwisselen, waar deskundigen praktische tips geven en thema's bespreken die te maken hebben met het scheidingsproces. Een ieder wordt uitgenodigd om hier op een positieve manier aan deel te nemen. 

Het eerste Scheidingscafé staat gepland voor donderdagavond 27 januari om 19:00 uur bij boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217 te Den Haag. De bijeenkomsten zijn informeel en laagdrempelig. De toegang is gratis en de deur staat open voor iedereen. Aansluitend zal er gelegenheid zijn voor het stellen van vragen of het voeren van privégesprekken.

U kunt uw vragen ook vooraf mailen aan info@scheidingscafé.com

« terug