Het Scheidingscafé; Scheiden met een goed gevoel


Kent u iemand die gaat scheiden? Neem hem/haar dan mee naar het Scheidingscafé.

Het Scheidingscafé, informele bijeenkomsten georganiseerd door Petra Slingenberg-Beishuizen (advocaat en mediator) en Bert Ruitenbeek (psycholoog en mediator) met informatie over relatievraagstukken en echtscheiding. Deze bijeenkomsten vinden maandelijks plaats in samenwerking met boekhandel Paagman te Den Haag.

Doel Scheidingscafé

Het Scheidingscafé is opgericht om mensen een platform te geven waar zij vragen kunnen stellen over scheiden, het proces, de route en waar zij zich een beeld kunnen vormen van wat er op hun afkomt bij een scheiding en bij relatieproblemen.

"We willen taboes doorbreken. Er zijn jaarlijks 60.000 kinderen betrokken bij een scheiding. Indien de ouders met elkaar samenwerken hoeft dit niet tot strijd te leiden. Eigenlijk zijn relatieproblemen en scheiden aan de orde van de dag. Vele mensen zijn bij dit proces betrokken.

We wensen dat mensen gaan praten met elkaar over scheiden, ook wanneer je nog niet gescheiden bent maar wel stil staat in je relatie, of rondloopt met de gedachte om te gaan scheiden. Laten we scheiden aanvaarden in plaats van te veroordelen."

Professionals geven advies en delen hun ervaringen. Advocaat Petra Slingenberg (Delissen Martens) en psycholoog Bert Ruitenbeek (Leeuwenhart), beiden mediator, gaan het gesprek aan met iedereen die een vraag heeft over scheiden en relatievraagstukken.

Dit kan je eigen scheiding zijn, die van een vriend of collega of de scheiding van je kind. Het kan ook een vraag zijn over het voorkomen van een scheiding.

Het Scheidingscafé: Scheiden met een goed gevoel

Donderdag 15 september 2011 om 19.00 uur bij boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217 te Den Haag. De bijeenkomsten zijn informeel en laagdrempelig. De toegang is gratis en de deur staat open voor iedereen. Aansluitend zal er gelegenheid zijn voor het stellen van vragen of het voeren van privégesprekken.

U kunt uw vragen ook vooraf mailen aan: slingenberg@delissenmartens.nl of  info@leeuwenhart.nl

                                   

« terug